Maak kennis met onze Nederlandse Wijnen

Graag laten we je kennis maken met onze heerlijke Nederlandse wijnen. Het zijn niet alleen streekproducten, maar ook nog eens biologische wijnen. Dubbel duurzaam dus.

Onze Cuvees zijn vernoemd onze Biologische Tuinderij, Zonneklaar. Tuinderij Zonneklaar verbouwd al meer dan 50 jaar biologische groenten en fruit op dezelfde locatie als Wijngaard van Ditshuizen. Een betere grond en basis voor een goede Nederlandse wijn bestaat er niet.

Onze witte wijnen

Zonneklaar Wit

Onze Zonneklaar Wit wordt gemaakt van de Johanitter en de Souvignier Gris druif. Het is een frisse wijn met aroma’s van citrus, frisse zoete appels en perzik. Ideaal als aperitief, maar gaat ook goed samen met heerlijke zomerse salades, verschillende vis/kip gerechten of een lekker kaasplankje. Het is een halfdroge wijn, alleen 2017 zal een jaar zijn wat iets droger zal zijn dan gebruikelijk.

Johanitter

Op dit moment hebben wij deze wijn niet meer. Zowel de plant als de wijn hebben veel weg van Riesling. Het is frisse, krachtige en fruitige droge witte wijn met een licht zuurtje. Gaat goed samen met een kip maaltijd of een licht pittig vispotje.

Cabernet Blanc

Op dit moment hebben wij deze wijn niet meer. De smaak doet denken aan een Sauvignon Blanc of een Riesling. Een droge witte wijn met een fris en fruitig karakter en aroma’s van citrus, granny smith appels, groene paprika en vers gemaaid gras. Lekker als aperitief of bij een lichte maaltijd of dessert.

Onze rode wijnen

Zonneklaar Rood

Pinotin

Op dit moment hebben wij deze wijn niet meer. Ondankt het feit dat Pinotin een kruising is van de Cabernet Sauvignon, doet de smaak meer denken aan een Pinot Noir. Deze droge rode wijn heeft een mild en zacht karakter en staat bekend om zijn boeket aan aroma’s van rood fruit. Ook proef je de eikenhouten vaten erin terug. Een goede begeleider van lichte vleesgerechten, gevogelte en kaas. Even een handig weetje: Pinotin wordt op z’n Duits uitgesproken, aldus Pieno-tien.

Cabertin

Op dit moment hebben wij deze wijn niet meer. Cabertin heeft veel weg van de Pinotin, het is dan ook een kruising van de Cabernet Sauvignon. De smaak heeft ook veel weg van een Cabernet Sauvignon. Hij is ook op eiken gerijpt. Waar de Pinotin meer licht rode aroma’s heeft, heeft de Cabertin meer donker rood – zoals Cassis. Het is dan ook een relatief krachtige droge rode wijn die goed samen gaat met stevige vleesgerechten.

Overige wijnen

Zonneklaar Brut

Zonneklaar Brut is een mousserende wijn van hergisting op de fles volgens traditionele methode. Met 18 maanden gistrijping hebben wij een speciale sprankelende Brut aan ons assortiment toegevoegd. U proeft de ondertonen van onze overheerlijke Zonneklaar Wit, Souvignier Gris en Johanitter. 

Oranje wijn / Souvignier Gris

Oranje wijn  wordt gemaakt van witte druiven, maar wordt gevinifieerd als rode wijn en heeft daarom ook enkele maanden op eikenhouten vaten gelegen. De geschiedenis van deze wijnsoort gaat wel 5000 jaar terug naar Georgië. Het is een hele natuurlijke wijn, ideaal voor de  biologische wijnbouw. De Souvignier Gris druif is een ideale witte druif voor oranje wijn. De wijn heeft de kracht van een rode wijn, maar de frisheid van een witte wijn. Het is een echte dineer-wijn en gaat ideaal samen met dat wat normaal gesproken lastig te combineren, zoals klassieke vleesgerechten van varken of pizza. Het beste gaat hij samen met onze biologische Cherry Tomaatjes. Onder de noemer Nederlandse wijnen moet je natuurlijk ook deze Oranje wijn geprobeerd hebben!

Rosé

Onze Rosé is een mix van o.a. Cabertin druiven. Deze blend  zorgt voor een krachtige, fruitige en frisse smaak. Deze wijn is dan ook heerlijk te drinken op een warme zomerse dag.